Hlavní obsah

Havel bude volit zelené

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Strana zelených získala vlivného přímluvce. Bývalý prezident Václav Havel veřejně prohlásil, že je bude volit, a také že je podpoří v kampani.

Článek

"Jednak je mi zelená myšlenka blízká odvždycky a jednak si myslím, že neuškodí trošku čerstvého větru v tom našem politickém prostředí," řekl v úterý Havel na dotaz Práva, když šel podepisovat do knihkupectví Academie v Praze na Václavském náměstí svou knihu Prosím stručně.

Jak chce zelené podpořit konkrétně, zatím nechtěl prozradit. Podle Havlova sekretáře Jakuba Hladíka exprezident příští týden "plánuje výraznější podporu".

Zelené sympatie těší. "Předseda Martin Bursík si podpory cení, protože si pana Havla velice váží, a na nějaké polibky smrti nebere zřetel," řekla včera Právu mluvčí zelených Eva Rolečková. Havel v minulosti podporoval například strany jako ODA či Unie svobody. A ty skončily ve volebním propadlišti nebo tam míří. A nedávno uvedl: "Když někdo můj polibek neodmítá, tak jsem schopen, je-li mi blízký, ho dát. Kdybych se setkal se sebemenší pochybností či s podezřením o jeho smrtonosnosti, tak samozřejmě bych byl ten první, kdo by to neudělal."

Reklama

Výběr článků

Načítám