Hlavní obsah

Hašek jednal o osudu Velké ceny s šéfem seriálu mistrovství světa

Právo, pko, mh
Brno

Přestože Masarykovým okruhem v Brně už burácejí silné motory závodních strojů seriálu mistrovství světa silničních motocyklů, další osud mezi fanoušky populární brněnské Velké ceny je stále ve hvězdách. Tento víkend by ale mohl přinést řešení, i proto se přímo na okruhu sešel jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) s šéfem promotéra závodů společností Dorna Sports Carmelem Ezpeletou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)

Článek

„Informoval jsem o včerejším jednomyslném rozhodnutí Jihomoravského kraje podpořit vznik spolku, který by po dohodě s Dornou měl být za účasti kraje a města s podporou vlády garantem a organizátorem Grand Prix ČR, a dále o rozhodnutí kraje pomoci Velké ceně z letošního rozpočtu kraje částkou 20 miliónů cestou Dorna Sports. Shodli jsme se s panem Ezpeletou na tom, že spolek je jedinou možnou cestou pro budoucnost Velké ceny s participací veřejného sektoru,“ řekl po jednání hejtman Hašek.

Krajští zastupitelé společně se svými kolegy z Brna už včera schválili vznik spolku, který by měl v budoucnu závod pořádat. Automotodrom také po dlouhých tahanicích přiznal, že kvůli své špatné finanční situaci nemůže přijímat státní dotace.

Anketa

Měl by stát zachraňovat milióny z rozpočtu GP Brno?
Ano
25,1 %
Ne
74,9 %
Celkem hlasovalo 1221 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Motorky v Brně mají zelenou

Pořádání světového šampionátu motocyklů v Brně má zelenou. O uvolnění peněz pro zaplacení nutných poplatků jednala ve čtvrtek dopoledne Rada Jihomoravského...

Výběr článků

Načítám