Hlavní obsah

Hašek bude asistentem poslanci Běhounkovi. Za tisícovku měsíčně

Bývalý místopředseda ČSSD a jihomoravský exhejtman Michal Hašek bude jako asistent pomáhat poslanci Jiřímu Běhounkovi (za ČSSD), který je zároveň hejtmanem Vysočiny. Hašek to uvedl na svém facebookovém profilu, měsíčně bude pobírat 1000 korun.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hejtman Vysočiny Jiří Běhounek (vlevo) a Michal Hašek.

Článek

Běhounek je jedním z možných kandidátů na nového předsedu ČSSD. Kandidaturu však podmínil návratem Haška, bývalého poslance Jeronýma Tejce a jihočeského exhejtmana Jiřího Zimoly. Hašek a Tejc se však do vedení vracet nehodlají.

Na informaci upozornila Česká televize. Na Haška se obrátil sám Běhounek, který byl poslancem a hejtmanem i v minulém volebním období.

„Asi před dvěma týdny mě oslovil se žádostí o spolupráci při své parlamentní práci. Chce využít mých zkušeností bývalého předsedy poslaneckého klubu a hejtmana. Rád mu poskytnu analýzy či konzultace v legislativním procesu,” uvedl Hašek.

Hašek se s Běhounkem dohodl na minimální možné odměně, a to 1000 korun, i na vstupní kartě do Sněmovny. Hašek byl poslancem ještě v minulém volebním období. ČSSD však požadovala, aby si její hejtmani vybrali buď poslanecký mandát, nebo hejtmanské křeslo. Hašek se tak poslaneckého mandátu vzdal a zůstal hejtmanem. Běhounek si nechal obě funkce.

Po loňských volbách Haška v čele kraje vystřídal Bohumil Šimek (ANO), ČSSD je v koalici, ale Hašek politickou funkci nemá, což bylo podmínkou ANO pro spolupráci.

Reklama

Výběr článků

Načítám