Hlavní obsah

Hackeři opět napadli web Babišova Agrofertu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackeři v úterý znovu napadli web společnosti Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO). K útokům se hlásí skupina Guardians of Cyber World, která tak protestuje proti novým zákonům přinášejícím elektronickou evidenci tržeb (EET) či cenzuru webů, napsala Lupa.cz. Mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka útoky hackerů potvrdil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Je to to, co už se odehrávalo v posledních týdnech a měsících. Není to nic nového, my v té záležitosti spolupracujeme s policií," řekl Hanzelka. Upřesnil, že je to útok typu DDoS, což znamená, že web je na pár minut vyřazen z provozu tím, že má mnoho přístupu ve velmi krátkém časovém úseku.

Podle informací serveru Lupa.cz mají nově útoky zamířit také na stránky hnutí ANO a rovněž na web TOP 09. "Útoky budou trvat do pátku 26. srpna, a pokud pan Babiš neodstoupí od nově vzniklých zákonů, které podporuje (EET a zákon o hazardních hrách, který umožňuje cenzurovat libovolný web na internetu), tak budou útoky pokračovat a stupňovat se," vzkázal podle serveru útočící subjekt.

K předchozím útokům se na rozdíl od dnešního hlásili hackeři z tuzemského hnutí skupiny Anonymous. Hnutí chtělo původně útoky stupňovat, současné akce se ale zříkají. "Do budoucna jsme se rozhodli pro umírněnější formu protestů, jako jsou veřejná shromáždění, petice a podobně," vzkázali serveru Lupa.cz.

Skupina nazvaná Guardians of Cyber World (dříve Cyber Phantoms) se označuje za jednu z nejsilnějších organizací v této oblasti v Česku, která má "bojovat za lidská práva a za svobodu všech". Podpora má přicházet také z Irska, Anglie, Švédska a Španělska, uzavírá server.

Reklama

Výběr článků

Načítám