Hlavní obsah

Gross rezignuje, když nedostane důvěru ČSSD

PRAHA

Premiér Stanislav Gross je rozhodnut rezignovat, pokud mu vedení ČSSD na sobotní schůzce nedá důvěru. Zároveň zopakoval, že má zájem na zachování koalice. Úřadující předseda ČSSD to oznámil po středečním jednání s koaličními partnery.

Foto: magistrátFM

plakát

Článek

V sobotu se sejde Ústřední výkonný výbor ČSSD, na kterém premiér Gross požádá o vyslovení důvěry. Předseda vlády novinářům rovněž řekl, že rezignuje i v případě, kdy jeho pozice jako premiéra bude slabá.

Stejně jako Gross postupoval loni v létě i jeho předchůdce v čele kabinetu a strany Vladimír Špidla. Poté, co sociální demokracie drtivě prohrála volby do Evropského parlamentu, požádal o důvěru ústřední výbor. I když ji dostal, byla tak nevýrazná, že nakonec sám rezignoval, připomíná ČTK.

.: ANKETA
Dostane podle vás premiér Stanislav Gross důvěru Ústředního výkonného výboru ČSSD?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Podle předsedů KDU-ČSL a US-DEU Miroslava Kalouska a Pavla Němce neztratil koaliční projekt hodnotu. Ve čtvrtek se sejdou grémia koaličních stran a budou dále jednat.

Grossovu rezignaci na post premiéra požadují i někteří senátoři vládní Unie svobody-DEU, sdružení v Klubu otevřené demokracie. Připojili se tak v celé koaliční krizi ke KDU-ČSL. [celá zpráva]

Připravujeme podrobnosti

Anketa

Dostane podle vás premiér Stanislav Gross důvěru Ústředního výkonného výboru ČSSD?
Ano
62,5 %
Ne
37,5 %
Celkem hlasovalo 2976 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám