Hlavní obsah

Financování Topolánkova bytu je podle policie čisté

PRAHA

Policie ukončila prověřování okolností financování luxusního bytu předsedy ODS Mirka Topolánka na pražských Hradčanech, nikoho stíhat nebude. "(Anonymní) trestní oznámení bylo minulý týden uloženo," řekl ve čtvrtek mluvčí pražské policejní správy Tomáš Hulan. Podle anonymního pisatele Topolánkův byt za 8,5 miliónu korun údajně finančně sponzorovala elektrárenská společnost ČEZ.

Článek

"Vzhledem k tomu, že kde nic není, ani čert nebere, mě to nepřekvapilo," reagoval formou SMS Topolánek z Londýna, kde se dnes sešel s britským premiérem Tonym Blairem.

"Ve věci nejde o podezření z trestného činu, ani z protiprávního jednání zaměstnanců ČEZ," konstatoval Hulan. Policie se trestním podnětem zabývala od loňska, nakonec jej ale uložila bez toho, že by vůbec zahájila trestní řízení pro podezření z konkrétního trestného činu.

Topolánkův byt se nachází v ulici Na Valech na pražských Hradčanech. Jde o byt 3+1 o rozloze 120 metrů čtverečních. Topolánek si na něj vzal hypoteční úvěr ve výši 5 250 000 korun se splatností na 15 let. Jako předseda ODS pobírá měsíčně 90 tisíc korun hrubého. Měsíčně má splácet odhadem 35 až 40 tisíc korun.

Topolánek už dříve řekl, že za akcie firmy VAE, v níž vlastnil čtvrtinový podíl, dostal skoro 2,5 miliónu. "Je to cena natolik přiměřená, že je s ní spokojen nabyvatel i já," poznamenal šéf ODS a zdůraznil, že v orgánech společnosti nefiguroval už od doby, co se stal předsedou strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám