Hlavní obsah

Fiala jako lídr trojkoalice: S ANO nikdy

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09 bude postupovat v předvolební kampani i během vyjednávání o vládě společně, byť strany ve Sněmovně budou mít vlastní poslanecké kluby. Lídr koalice a šéf ODS Petr Fiala odmítl, že by koalice po volbách vyjednávala o vládě s ANO Andreje Babiše.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

„Nedovedu si to představit. My přinášíme společně nabídku změny, ne to, že to bude v nějaké podobě pokračovat dál za naší účasti,“ řekl ve středu Fiala, který je společným kandidátem na premiéra.

Podle šéfa lidovců Mariana Jurečky budou spolupracovat i v opozici. „Nedojde k nějakému rozpojení spolupráce. Je logické, že společný program budeme naplňovat i po volbách,“ řekl.

Koalice už představila heslo „Jdeme do toho SPOLU“. Ve středu lídři stran uvedli, že chtějí do konce ledna zhotovit koaliční smlouvu a program do konce února.

„Do konce února bude znát společnost náš program, který bude programem pro příští vládu,“ řekl Fiala.

Trojkoalice se hned po volbách rozejde, naplánovali si lídři

Domácí

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová uvedla, že na programu pracuje deset týmů. „Na rozdíl od současné vládní koalice v programu zohledníme například naprostou nezbytnost provedení penzijní reformy,“ dodala.

Jak už Právo informovalo, koalice se domluvila na lídrech. ODS navrhne na společnou kandidátku jedničky v devíti krajích. Lidovcům připadnou tři první místa a TOP 09 dvě.

Trojkoalice si rozdělila lídry. ODS 9, lidovci 3, topka 2

Volby

Reklama

Výběr článků

Načítám