Hlavní obsah

Farský jede do USA páchat protistátní činnost. Okamura oživil rétoriku politických procesů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěřícné i pobavené pohledy si svým vystoupením ve Sněmovně vysloužil od ministrů vlády premiéra Petra Fialy (ODS) předseda SPD Tomio Okamura, který dal záměr poslance STAN Jana Farského odjet na studijní stáž do USA do souvislosti s protistátní činností.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomio Okamura (SPD)

Článek

Okamura vyčítal Farskému, který hodlá odjet studovat do USA a zároveň se odmítá vzdát poslaneckého mandátu, že bude absentovat ve Sněmovně. Za to si poslanec STAN ostatně vysloužil kritiku nejen od opozice.

Okamura se pokusil celou záležitost vysvětlit a projevil i nebývalý zájem o voliče koalice Pirátů a STAN. „Farský porušil koaliční smlouvu Pirátů a STAN a pohrdá voliči,” lál na plénu a následně vysvětlil, že Farský se do amerického Oregonu „jde učit téma federalizace Evropy”.

Farský se drží poslaneckého křesla zuby nehty

Domácí

Předseda SPD následně mimoděk přiznal, že jeho vystoupení není určeno poslancům a členům vlády, ale divákům jím tolikrát kritizované České televize, která přenášela jednání Sněmovny živě.

„Co je federalizace, to je třeba rakouský model, to je třeba Rakousko,” pokračoval Okamura ve výkladu o rakouské republice skládající se ze spolkových zemí.

Jako Chuck Norris. Babiš stihl během vlastního projevu tweetovat

Domácí

„On nemůže složit mandát poslance, protože kdyby ho neměl, tak tam pro ně nemá cenu. Proto je tam pozván, jako poslanec má úkol to tady prosazovat,” fabuloval Okamura o pozadí toho, proč Farský získal Fulbrightovo stipendium.

„To je úplně protistátní činnost,” rozhorlil se Okamura slovníkem politických procesů z 50. let minulého století. „To je zánik České republiky, federalizace Evropy. To nás budou řídit z Berlína a Bruselu,” popisoval další vize toho, k čemu může vést Farského účast na stipendijním  programu, jímž prošly stovky českých občanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám