Hlavní obsah

Faltýnek (ANO): Měli bychom oslovit ČSSD a lidovce

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po sečtení více než 90 procent volebních okrsků je jasné, že hnutí ANO drtivě vyhrálo sněmovní volby a bude sestavovat vládu. První místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek v rozhovoru Novinkám řekl, že by chtěl jako první oslovit stávající koaliční partnery, tedy ČSSD a lidovce.

Jaroslav FaltýnekVideo: Novinky

 
Článek

„My máme nějakou zkušenost ze čtyř let vlády. Do momentu, než pan premiér vyhodil pana Babiše z vlády, tak ta vláda byla úspěšná,“ uvedl Faltýnek.

„Pokud si uděláte analýzu, tak většina věcí se podařila, začaly se vybírat daně, začaly se zvyšovat platy státních zaměstnanců, rostou mzdy. My v tom chceme pokračovat. Připadalo by mi logické oslovit stávající koaliční partnery,“ sdělil Novinkám druhý muž ANO.

Obvinění je prý absurdní

Zdůraznil, že se jedná o jeho osobní názor. Vedení ANO to bude řešit v sobotu ve večerních hodinách.

Faltýnek věřil, že hnutí bude mít kolem 30 procent. „Chtěl bych poděkovat, že lidé neuvěřili nesmyslům, které se povídaly,“ dodal.

Měl tím na mysli obvinění z dotačního podvodu kvůli Čapímu hnízdu, kterému čelí on i předseda hnutí Andrej Babiš. Faltýnek obvinění označil za absurdní a vykonstruovanou kauzu. „Věřím, že státní zástupce to zastaví. Dali jsme stížnost na postup policie,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám