Hlavní obsah

Evakuace v Brně. Na Nových Sadech našli leteckou pumu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Zhruba 1200 lidí musela policie evakuovat ve čtvrtek v podvečer z domů v ulici Nové sady v centru Brna, a to kvůli nálezu stokilogramové letecké bomby z druhé světové války.

Foto: Policie ČR

Nález nevybuchlé bomby v Brně

Článek

„Šlo o bombu sovětské výroby, kterou se podařilo pyrotechnikovi deaktivovat. Následně jsme ji bezpečně odvezli k likvidaci mimo město,“ řekl Právu mluvčí policie David Chaloupka s tím, že škoda na majetku nevznikla a nikdo nebyl zraněn. Zhruba po hodině byl provoz plně obnoven.

Bombu našli archeologové při záchranném výzkumu na parcele přiléhající k někdejší tržnici Malá Amerika. Prostor musel být okamžitě uzavřen.

Policie obešla všechny domy v okolí a odvedla z nich lidi do bezpečí. Policie vyklízela například administrativní komplex Titanium nebo protější budovy s kancelářemi a byty.

Foto: Zdeněk Meitner, ČTK

Archeologové při průzkumu na stavbě v ulici Nové Sady v centru Brna našli leteckou pumu z druhé světové války.

Policie dočasně doporučila řidičům, aby se Novým Sadům, ale také Hybešově ulici a okolí vyhnuli.

Nové Sady byly dočasně uzavřené pro pěší.

Foto: Zdeněk Meitner, ČTK

Policie okolní budovy evakuovala a omezila v místě i dopravu.

Místo archeologického průzkumu je u budovy přezdívané Malá Amerika, nedaleko železničního nádraží. Bude se tam stavět multifunkční objekt In Sady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám