Hlavní obsah

Dramatické ochlazení nepřijde, teploty budou stále nadprůměrné

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nadcházejícím týdnu klesnou průměrné teploty o pár stupňů, stále se však budou držet v nadprůměrných hodnotách. A po zbytek dubna budou už jen stoupat. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který byl zveřejněn v sobotu.

Záznam: Sněhové zpravodajství 6.4. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Období příštích čtyř týdnů od 8. dubna do 5. května 2019 předpokládáme jako celek i v jednotlivých týdnech teplotně průměrné až slabě nadprůměrné,“ uvedli meteorologové.

Ti zároveň upřesnili, že týdenní průměry nočních minim se předpokládají kolem +4 °C, v posledním týdnu předpovědi kolem +6 °C. „Týdenní průměry denních maxim předpokládáme v prvním týdnu předpovědi (8.-14.4.) kolem 13 °C, v dalších týdnech zvolna porostou, v posledním týdnu předpovědi (29.4.-5.5.) je předpokládáme kolem 18 °C,“ stojí ve výhledu.

„Srážkově očekáváme první týden předpovědi mírně nadprůměrný. Další tři týdny by měly být průměrné,“ uzavřeli meteorologové.

Průměrná teplota na území České republiky od 8. dubna do 5. května v letech 1981 až 2010 byla 9,6 °C, průměrný úhrn srážek dosáhl 41 milimetrů. Průměrné hodnoty platí pro celou ČR do nadmořské výšky 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám