Hlavní obsah

Dostáváme se na kraj totalitního režimu, tvrdí Chcípl pes. Chystá akci před Senátem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Inciativa Chcípl pes chystá další protestní akci proti přijetí pandemického zákona. Na pražském Klárově budou od středečního večera petiční stany. Zůstat by tam měly až do čtvrtka, kdy mají o novele hlasovat senátoři.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Demonstrace iniciativy Chcípl PES proti schválení vládní novely pandemického zákona Sněmovnou 1. února 2022 v Praze.

Článek

„Proti pandemickému zákonu budeme bojovat i tento týden, novela se dostala do Senátu, kde ho budou projednávat ve čtvrtek. Záleží na senátorech, zda dostojí svému poslání, což je pojistka demokracie,“ oznámil v úterý předseda iniciativy Jakub Olbert.

Janeček ze Chcípl PES: Bude se to radikalizovat

Domácí

Senátorům chce hnutí dodat odvahu. „Pevně věřím, že mnoho senátorů zjistí, že je to krok do totality, a řekne novele ne. Pokud ale i Senát podpoří novelu pandemického zákona, tak se dostáváme na kraj totalitního režimu,“ prohlásil.

„Je na nás pácháno velké zlo a ještě větší se chystá. Uvidíte na podzim,“ doplnil.

Ve středu tak proti novele začne kolem 18. hodiny na Klárově akce, kterou zástupci hnutí nazývají „tábor lidu“. Trvat by měla až do čtvrtka.

Část koaličních senátorů chce potopit pandemický zákon

Domácí

Na Klárov by kolem 20.00 také měly dorazit konvoje aut, které vyjedou například z Karlových Varů, Českých Budějovic, Ostravy, Liberce či Poděbrad. Zástupci hnutí očekávají, že v konvoji pojedou stovky aut.

Pandemický zákon má totiž ve čtvrtek projednat Senát, kde má současná vládní koalice většinu. Jenže není zatím jasné, zda vládní novelu podpoří. Proti změně zákona budou zřejmě hlasovat někteří senátoři z řad ODS a STAN.

Reklama

Výběr článků

Načítám