Hlavní obsah

Dopravu znovu komplikují námraza, ledovka a sněhové jazyky

• Aktualizováno

Dopravu v České republice ve čtvrtek znovu komplikuje počasí. Na Karlovarsku se vyskytuje náledí a ve vyšších polohách i sněhové jazyky. Na Pardubicku se mohou řidiči setkat s námrazou.

Foto: František Kšajt, Právo

Stromy v mnoha částech ČR halí jinovatka

Článek

Silničáři před možnou námrazou varují na Chrudimsku a v okolí Lanškrounu a Žamberku. V oblasti Litomyšle a v Železných horách v lesních úsecích leží zbytky sněhu a může se tvořit náledí.

Silnice první třídy na Karlovarsku jsou většinou mokré po nočním chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách druhé a třetí třídy, zejména pak v Krušných horách nebo ve Slavkovském lese a na Tepelsku, na nich ještě leží zbytky rozbředlého sněhu.

Tragická nehoda u Kuřimi

Na hlavním silničním tahu z Brna na Svitavy se ve čtvrtek ráno stala u Kuřimi tragická dopravní nehoda, kterou nepřežil řidič auta. Silnici pokrylo náledí, v místě se vytvořily dlouhé kolony aut.

Při kolizi dostal řidič dodávky na zledovatělém mostu smyk, vjel do protisměru, kde čelně narazil do Škody Felicie. Její třiatřicetiletý řidič zemřel. Jeho spolujezdec a řidič dodávky jsou v nemocnici.

V horských oblastech leží ujetý sníh

Zbytky rozbředlého sněhu se vyskytují i na silnicích na Šumavě. Komunikace nižších tříd pokrývá v některých úsecích ujetá vrstva sněhu krytá posypem. V jihočeské části Šumavy napadlo v polohách nad 800 metrů pět až deset centimetrů nového sněhu.

V Krkonoších dosahuje vrstva sněhu na cestách tří centimetrů, v Orlických horách je ujetá sněhová vrstva nesouvislá, místy je však sníh na cestách zmrzlý a silničáři obnovují posyp.

Zbytky rozbředlého sněhu leží i na komunikacích na Vysočině. Na Žďársku leží na silnicích druhé a třetí třídy ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Ve středních Čechách může řidiče na některých místech překvapit náledí.  K opatrné jízdě silničáři nabádají na Příbramsku, Kladensku, Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku, Benešovsku i v okolí Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám