Hlavní obsah

Dopravu u letiště v Mošnově komplikují kolony kvůli Dnům NATO

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé kolony blokují příjezdové cesty na Letiště Leoše Janáčka v Mošnově, kde se v sobotu a v neděli koná letecko‐armádně‐bezpečnostní show, Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády ČR.

Foto: Pavel Karban, Právo

Dopravu musela řídit policie.

Článek

„Dvoukilometrové kolony jsou na silnicích ve směru od Ostravy i Příbora, nejlepší příjezd na mošnovské letiště je v tuto chvíli po dálnici a exitu 336 ve směru na Studénku. Nějaké čekání tam sice je, ale netvoří se kolona jako taková,“ popsal situaci krátce před 8. hodinou policista Michal Tichý z dispečinku ostravské dopravní policie.

Podle něj se bude situace na příjezdových komunikacích k letišti zřejmě zhoršovat. „Vzhledem k počasí ale předpokládám, že by to nemuselo být tak kritické jako loni, kdy kolony byly ve všech směrech až 10 kilometrů dlouhé,“ dodal.

Policie už dopředu avizovala, že na dopravní situaci bude v okolí Mošnova a na příjezdových cestách dohlížet zhruba 70 policistů, dalších 20 mužů zákona bude hlídat veřejný pořádek. Kromě toho má policie ve vzduchu vrtulník, který situaci v dopravě monitoruje. Nejen pro návštěvníky Dnů NATO v Ostravě navíc zřídila policie speciální helplinku 596 110 927, na které se lidé dozvědí, jak vypadá dopravní situace v okolí Mošnova. Ve službě jsou i desítky strážníků Městské policie Ostrava, kteří dohlížejí na cyklostezky vedoucí z Ostravy k letišti a provozují hned dvě bezplatné kolárny pro návštěvníky akce.

Největší letecko-armádně-bezpečnostní akce ve střední Evropě, Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil Armády ČR se konají v sobotu 22. a neděli 23. září na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě. Po oba dny začíná program v 9 hodin, v sobotu končí v 17 a v neděli v 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám