Hlavní obsah

Doprava v Brně ve čtvrtek zcela ochromena nebude

Právo, Miroslav Homola
Brno

Některé linky během stávky pojedou. Brno nebude ve čtvrtek mrtvé. To je výsledek jednání primátora Brna Romana Onderky (ČSSD) a zástupců odborových svazů v dopravě, jehož cílem bylo, aby nebyla zcela paralyzována doprava ve druhém největším městě republiky.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Stínový ministr dopravy Roman Onderka

Článek

Jednání se zúčastnili představitelé všech čtyř odborových svazů v dopravě a přineslo výsledek v podobě kompromisní dohody o rozsahu plánované stávky v Brně.

Část odborářů bude stávkovat symbolicky, nastoupí do zaměstnání, což městu umožní zajistit páteřní spojení MHD, a to minimálně v deseti minutových intervalech, tak jak je běžné ve všední dny. Toto zajištění přepravy bude dne 16. 6. Brňanům k dispozici v časových intervalech od 5:00 hod. do 10:00 hod. a následně opět od 14:00 hod. do 19:00 hod., a to s ohledem na zajištění dopravy v exponovaných denních časech, s ohledem na přepravu do školy či zaměstnání a taktéž s ohledem na jejich návrat.

Zajištění této dopravy bude minimálně na tramvajových linkách č. 1 (Řečkovice - Bystrc), č. 8 (Starý Lískovec - Líšeň), č. 2 (Stará Osada - Modřice), č. 12 (Komárov - Technologický park). V návaznosti na tyto spoje budou v obou směrech v provozu také trolejbusové linky č. 37 (Mendlovo nám. - Kohoutovice), č. 33 (Slatina, sídliště - hlavní nádraží) a další.

Jsem rád za kompromis, říká Onderka

„Považuji dohodu s odbory a vedením DPMB za pozitivní výsledek s ohledem na očekávanou krizovou situaci v dopravě ve městě Brně v důsledku plánované stávky. Jsem rád, že představitelé odborů byli v jednání připraveni přistoupit na vzájemný kompromis,“ řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Předsedové odborových svazů dále přislíbili, že nebudou v Brně po celou dobu stávky blokovat jakékoliv komunikace a také nebudou bránit svým kolegům, kteří se stávky nebudou chtít zúčastnit. Všechna městská parkovací místa budou motoristům ve čtvrtek k dispozici zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám