Hlavní obsah

Doménu Šabatové jen přátelsky hlídám, tvrdí její pirátský konkurent Kadeřávek

Novinky, Renáta Bohuslavová

Jeden ze zakladatelů Pirátské strany a její kandidát do Senátu v Brně městě Jiří Kadeřávek si zaregistroval doménu své konkurentky Anny Šabatové. Udělal to už 1. června v době, kdy se o její kandidatuře teprve spekulovalo. Ačkoliv se na něj za to snesla vlna kritiky, Kadeřávek trvá na tom, že šlo o „přátelskou rezervaci”. Chtěl tím prý Šabatovou kontaktovat a bavit se o vzájemné podpoře v Brně.

Foto: Pirátská strana

Jiří Kadeřávek (Piráti)

Článek

„Dělám doménové registrace přes dvacet let. Je to pro mě denní chlebíček. Za svůj život jsem jich zaregistroval tisíce a převedl je na své zákazníky. Byla to přátelská rezervace a také jsem jim to sdělil,” řekl Novinkám Kadeřávek.

Zároveň je ochoten doménu předat okamžitě, až si o ni někdo požádá, což ale zatím nikdo z týmu bývalé ombudsmanky Anny Šabatové neudělal.

Dejte nám šanci, vaši důvěru jsme ještě nikdy nezklamali. Piráti zahájili kampaň

Domácí

„Vím, že to může znít podivně, ale bylo to uděláno s čistým úmyslem, aby ji nezneužil nikdo jiný, a navíc proti ní,” vysvětluje dále Kadeřávek a dodává, že chtěl doménu Šabatové, která kandiduje proti němu, pouze pohlídat.

Nechtěl, aby kandidovala proti němu

V debatě na Twitteru, kde se pirátův krok probíral, nicméně Kadeřávek přiznal jinou motivaci, a sice, že nechtěl, aby oba kandidovali ve stejném volebním obvodě. „Mne vůbec netěší, že Šabatová kandiduje proti Pirátům, protože si jí vážím. Takže jsem i tímto krokem doufal, že si to třeba rozmyslí,” napsal otevřeně na sociální síti. Své chování ale nepovažuje za nátlak.

Bartoš: Čelíme šikaně ANO, podporovatele Pirátů můžou zakleknout

Domácí

„O žádném nátlaku nemůže být řeč. Doufal jsem, že se se mnou její tým spojí a osobně se pobavíme o možnostech vzájemné podpory, že by třeba kandidovala jinde tak, aby proti sobě nešli dva liberálové,” uvedl Kadeřávek.

Popřel i to, že by šlo o formu vlastního zviditelnění. Má podle svých slov intenzivní kampaň a většina lidí v Brně městě už o něm údajně ví.

Reklama

Výběr článků

Načítám