Hlavní obsah

Dobrá zpráva, komentuje koalice Zemanovo oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představitelé koaličních stran ČSSD, ANO a lidovců vítají oznámení prezidenta, který uvedl, že předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku jmenuje během několika dnů premiérem. Podle hlavy státu šéf soc. dem. splnil všechny uložené podmínky.

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedové stran vznikající koalice - Andrej Babiš (ANO), Bohuslav Sobotka (ČSSD) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)

Článek

„Je to skvělá zpráva. Občané budou rádi,“ konstatoval předseda ANO Andrej Babiš.

„Je evidentní, že ono neformální pověření k vyjednávání o budoucí vládě bylo splněno: podařilo se vyjednat koaliční smlouvu tří stran, ze které vyplývá, že budoucí vláda bude mít ve Sněmovně  většinu. Nyní je čas na ústavní kroky pana prezidenta,“ reagoval předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na Zemanova slova, že splnil všechny podmínky.

Podle šéfa lidovců Pavla Bělobrádka je to dobrá zpráva, protože konečně skončí úřednický kabinet a nahradí ho vláda, která má mandát z voleb.

„Oceňuji to. Všechny zákonné podmínky jsme splnili. Je tu koaliční smlouva a pod ní podpis šéfů klubů i předsedů stran. Během několika hlasování jsme již prokázali, že umíme hlasovat společně,“ řekl Právu Bělobrádek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám