Hlavní obsah

Do stanového městečka v pražské Troji převezli první uprchlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze zahájilo v sobotu provoz stanové městečko pro uprchlíky z Ukrajiny, které hasiči postavili v Troji. Po poledni vyjel od asistenčního centra ve Vysočanech první autobus s šestnácti lidmi. Informoval o tom mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Foto: Novinky

V Praze vyrostlo stanové městečko pro ukrajinské uprchlíky

Článek

Stanové městečko postavili hasiči v noci na čtvrtek, v areálu jsou lůžka pro 150 lidí.

Městečko má sloužit zejména pro uprchlíky, kteří jsou nyní na hlavním nádraží. V Troji by měli pobývat, než se rozhodne, zda mají nárok na víza dočasné ochrany.

FOTO: Stanové městečko pro uprchlíky v pražské Troji

Stalo se

Podle občanských iniciativ na hlavním nádraží v nedůstojných podmínkách přebývají stovky běženců převážně romského původu.

Čekají na prověření toho, zda nemají dvojí občanství, tedy ukrajinské i maďarské. Pokud tomu tak je, tak nemají nárok na dočasnou ochranu v Česku.

V Praze vyrostlo stanové městečko pro ukrajinské uprchlíkyVideo: Novinky

Kvůli stanovému městečku nedaleká kolej 17. listopadu Univerzity Karlovy zpřísní kontroly vstupu, do budov se dostanou pouze ubytovaní se studentským průkazem ISIC.

Na situaci bude zřejmě dohlížet bezpečnostní agentura, ubytovaní byli vyzváni k tomu, aby si zamykali ve dne i v noci pokoje.

Práci v Česku si už našlo téměř 36 000 běženců

Domácí

Bezpečnost v okolí kolejí řeší studenti dlouhodobě, v oblasti Povltavské, Pelc-Tyrolky a Kuchyňky zažili již několik incidentů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám