Hlavní obsah

Do poničených bytů doprovázejí obyvatele policisté

Praha

Někteří lidé se již po ranní explozi v centru Prahy mohou za doprovodu policistů podívat do svých nemovitostí v blízkosti výbuchu. Pokud to stav jejich domácností dovoluje, v bytech smějí zůstat. Pro ty, kteří tak učinit nemohou, zřídila Praha 1 telefonní linku, na níž se mohou dožadovat náhradního bydlení.

Do poškozených domů od výbuchu plynu se vracejí obyvateléVideo: Novinky

 
Článek

„Od čtvrt na tři se mohou obyvatelé bytů vracet do svých nemovitostí, aby zjistili škody a případně si zajistili majetek, vzali si potřebné věci. Pokud je to alespoň trošku možné, samozřejmě v těch bytech zůstanou,“ oznámil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Lidé se do bytů vracejí za doprovodu policistů, a to proto, aby nedošlo k situacím, kdy se do bytu dostane například zloděj. „Musíme mít přehled, že se jedná o oprávněné osoby, a taky musíme mít přehled o tom, které byty již byly zkontrolovány,“ dodal mluvčí.

Foto: Petr Janiš, Právo

Hasiči zasahují na místě výbuchu.

Upřesnil, že pokud nemovitost nebude ve vyhovujícím stavu, policie jejich obyvatele dovnitř nepustí.

V takových případech mohou lidé využít náhradní ubytování, které zajišťuje Praha 1. Jak řekl Novinkám operátor speciální krizové linky, pro tyto případy je možné využívat telefonní číslo 602 564 039. „Lidé si mohou zavolat a postaráme se o ně,“ uvedl operátor.

Doprava se vrací k normálu

K explozi došlo v pondělí kolem 10. hodiny dopoledne v Divadelní ulici. Podle posledních informací si vyžádala 35 zraněných. Příčinou výbuchu byl pravděpodobně výbuch plynu.

Oblast byla několik hodin uzavřená, kolem 17. hodiny už ale policisté přilehlé ulice zprůjezdnili. Jezdí tudy také opět městská hromadná doprava.

Reklama

Související témata:

Související články

Světová média informují o explozi v Praze

O výbuchu v Praze okamžitě informovala světová média, záběry z místa výbuchu přinesla televize SkyNews, která měla explozi jako hlavní zprávu. Podobně...

Výběr článků

Načítám