Hlavní obsah

Do moravskoslezských nemocnic míří na pomoc vojáci

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dalších 45 vojáků Armády ČR dorazilo v souvislosti s nákazou covid-19 pomáhat namísto nemocných zdravotníků a ošetřovatelů do Moravskoslezského kraje. Pomohou hlavně nemocnicím v regionu.

Foto: archiv KVV Ostrava

Do moravskoslezských nemocnic míří na pomoc vojáci.

Článek

Od soboty 14. listopadu vypomáhá pět příslušníků 71. mechanizovaného praporu z Hranic na Moravě v Domově Duha v Novém Jičíně. Dalších osm vojáků ze 72. mechanizovaného praporu Přáslavice působí v ostravském Domově Slunečnice už od 5. listopadu.

Foto: archiv KVV Ostrava

Vojáci Armády ČR pomáhají v moravskoslezských nemocnicích.

„Vojáci pomáhají personálu s logistickým zabezpečením a hospodářským chodem. Například s úklidem, dezinfekcí, přípravou stravy, praním prádla, ale také přímou péči o pacienty,“ popsal Martin Ogořalek z Krajského vojenského velitelství Ostrava.

Dodal, že dalších 40 vojáků bude nasazeno od pondělí 16. listopadu v nemocnicích ve Frýdku-Místku, Havířově, Karviné, Novém Jičíně, Opavě, Ostravě a Třinci.

Foto: archiv KVV Ostrava

Vojáci Armády ČR pomáhají v moravskoslezských nemocnicích.

„Jde o vojáky, kteří absolvovali vojenský zdravotnický kurz CLS (combat life saver), tedy rozšířený kurz první pomoci,“ informoval s tím, že vojáci budou plnit úkoly zdravotnického personálu. „Například asistovat při hygienické péči o pacienty, pomáhat se zajištěním stravy pacientům, jejich dezinfekcí nebo přepravy,“ upřesnil Ogořalek.

Reklama

Výběr článků

Načítám