Hlavní obsah

Do Čech vtrhnou silné bouřky, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V západní polovině Čech se mohou v sobotu večer vyskytovat silné bouřky s přívalovými srážkami, kroupami a silným větrem. Meteorologové vydali výstrahu, podle níž v celé zemi stále platí také zvýšené riziko vzniku požárů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Před studenou frontou, která začne večer ovlivňovat počasí v západní polovině Čech, bude vrcholit příliv velmi teplého vzduchu od jihu.

"Zvlněná studená fronta bude v neděli postupovat přes naše území zvolna k jihovýchodu. V důsledku postupného zvyšování teploty vzduchu a rostoucího sucha nadále stoupá riziko vzniku požárů. Toto riziko bude v průběhu neděle vlivem srážek v oblasti studené fronty od západu slábnout," uvádí ve výstraze Český hydrometeorologický ústav.

Už v sobotu odpoledne a večer očekávají meteorologové v západní polovině Čech před studenou frontou intenzivnější bouřkovou činnost. Při bouřkách se mohou vyskytnout přívalové srážky s úhrny kolem 40 milimetrů vody, kroupy a silný vítr kolem 90 km/h. Výstraha platí pro Prahu a kraje Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Liberecký a Ústecký od sobotních 16:00 do neděle 03:00.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám