Hlavní obsah

Dítě 44 zastaví pražské metro

Praha

Kvůli natáčení amerického filmu Child 44 (Dítě 44) bude ve dnech 23. až 25. srpna omezen provoz pražského metra na lince B. Omezení se podle vyjádření pražského dopravního podniku (DPP) dotkne zejména stanice Anděl a úseku Smíchovské nádraží - Florenc, a to pouze v pozdních večerních a ranních hodinách.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Natáčet se bude v uvedených dnech, tj. z pátku na sobotu a ze soboty na neděli od 22:00 do 8:00 hodin. V tuto dobu bude vyloučen úsek metra Smíchovské nádraží–Florenc. Poté mezi 8:00 a 10:00 hodinou ranní bude metro tento víkend stanicí Anděl pouze projíždět. Po vyklízení prostor bude metro opět plně v provozu,“ uvedl DPP v tiskovém prohlášení.

Dopravnímu podniku podle DPP filmový štáb uhradí ušlý zisk i náklady spojené s náhradní tramvajovou dopravou XB a výdaje na výrobu informačních nosičů.

Film Child 44, jehož producentem je slavný Ridley Scott, se natáčí na několika místech v Česku. Filmaři už natáčeli u Máchova jezera v Doksech či v bývalém vojenském prostoru Ralsko.

Štáb filmu podle Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie plánuje v ČR utratit přibližně půl miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám