Hlavní obsah

Deregulace nájemného se v některých krajích rozloží do tří let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo pro místní rozvoj se rozhodlo rozložit zvýšení nájemného plánované na rok 2010 do tří let, tedy až do roku 2012. Tato změna se dotkne všech krajských měst s výjimkou Ústí nad Labem a Ostravy a dále měst a obcí ve Středočeském kraji. Resort to oznámil v tiskové zprávě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek

Článek

"Vzhledem k tomu, že předpokládaný nárůst limitu regulovaného nájemného v roce 2010 by mohl znamenat pro některé domácnosti v nájemních bytech skutečně příliš vysoké zatížení rodinných rozpočtů, připravuji nová opatření k tomu, aby se i tyto domácnosti mohly s procesem narovnání nájemného přijatelným způsobem vyrovnat,“ okomentoval rozhodnutí svého úřadu ministr Jiří Čunek.

Ministerstvo v souvislosti s deregulací nájemného připravuje systém podpory bydlení osob a rodin, které nejsou schopny hradit zvýšené nájemné. "Vyjednáváme v Bruselu o zrušení některých omezení podpory výstavby nájemních bytů," upozornil Čunek.

Regulované nájemné se v příštím roce může například v Praze zvýšit v průměru až o 46 procent. Ceny v nájemních městských bytech tak budou v průměru mezi 48 až 95 korunami za metr čtvereční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám