Hlavní obsah

Demolice domů ke stržení tento týden možná nezačnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demolice více než 60 domů, které statici označili za neobyvatelné, v sobotu v obcích na Břeclavsku a Hodonínsku nezačne. Podle mluvčí Jihomoravského kraje Aleny Knotkové bude nutné nejprve jednat s pojišťovnami. Bouře a tornádo poničily kolem 1200 objektů.

Následky tornáda na Hodonínsku z dronu Video: Novinky

 
Článek

Ničivé bouřky zasáhly kraj ve čtvrtek. Poškozené domy prohlédli statici, některé určili k úplnému zbourání, v případě některých bude třeba strhnout jen jejich část.

„Demolice se neuskuteční dnes, protože je potřeba jednat nejprve s pojišťovnami. Je možné, že nebude ani v neděli,” uvedla Knotková.

Tornádo zdevastovalo v Hruškách i hřbitov

Domácí

Domy, které zůstanou, lidé opravují už od pátečního rána. Někteří sundali poškozené tašky ze střechy a dali tam nové, jiní museli dát nové krovy a střechu zakryli plachtou. Lidem pomáhají příbuzní, známí i dobrovolníci. V místech zasažených bouří pomáhá zhruba tisíc hasičů, kolem 160 vojáků a asi 200 policistů.

Bouřky s kroupami a tornádem zasáhly Břeclavsko a Hodonínsko ve čtvrtek večer. Nejvíce řádily v Moravské Nové Vsi, Hruškách, Mikulčicích a Lužicích, ale také v jiných obcích. Vyžádaly si pět obětí a desítky zraněných.

K zemi půjde po tornádu 61 domů

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám