Hlavní obsah

Další gorily z pražské zoo mají covid

Právo, ČTK, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Gorilí samice Bikira a Kamba z pražské zoologické zahrady mají koronavirus. Potvrdily to testy ze vzorku trusu. Zahrada o tom informovala na webu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Covidem onemocněli další členové gorilí tlupy v pražské zoo.

Článek

„U šelem se situace stabilizuje, ale dvě nové pozitivity u goril: u Bikiry a po dvou negativních testech také u Kamby. Její stav je trochu jako na houpačce, už jí bylo skoro dobře, ale zase se zhoršila, a to se opakuje,“ napsal ředitel areálu Miroslav Bobek na Facebooku.

Kamba je nejstarší ze skupiny, je jí téměř padesát let. Podezření na covid měli chovatelé také u gorilí samice Kijivu, kterou trápil občasný kašel. Test ale infekci nepotvrdil.

Nakaženi byli lvi i tygři

Koncem února byla nákaza odhalena u samce Richarda a samice Shindy. Infekce se nevyhnula ani dvojici lvů indických. Chovatelé je nechali otestovat, protože zvířata působila unaveně, měla menší zájem o krmení nebo měla výtok z nosu a suchý kašel.

Gorilí samec Richard a lvi v pražské zoo mají koronavirus

Domácí

Kromě lvů indických se v pavilonu nakazil koronavirem také samec kočky krátkouché, pár tygrů malajských a samec tygra sumaterského Falco.

Reklama

Výběr článků

Načítám