Hlavní obsah

CVVM: Klaus je dobrý reprezentant, ale vzdaluje se lidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Více než 80 procent lidí si myslí, že Václav Klaus je dobrým prezidentem. Vyplývá to z listopadového výzkumu agentury CVVM. Jeho vliv na domácí politickou scénu vedle označilo za pozitivní 55 procent dotázaných.

Foto: Michal Bedeč
Článek

Lidé odpovídali například na otázku, jak Klaus plní funkce svěřené mu Ústavou ČR. Téměř 30 procent dotázaných si myslí, že si v této otázce prezident vede velmi dobře a dalších 54,5 % je přesvědčeno, že spíše dobře. Negativní hodnocení, spíše a velmi špatně, vyslovilo 8,4 % lidí. Pro 72 % dotázaných je prezident Klaus autoritou.

Podpory více než 80 procent se Klaus těší i v případě jeho reprezentace ČR v zahraničí a za to, jak dbá o vážnost a důstojnost prezidentského úřadu. Slabšího hodnocení dosáhl v otázce jak ovlivňuje politický život v zemi. I zde si však více než polovina lidí (55 %) myslí, že politickou situaci v Česku ovlivňuje velmi či spíše dobře.

Nejslabšího výsledku se prezident dočkal u otázky, kdy měli občané zhodnotit, zda je prezident Klaus v kontaktu s občany a zná jejich problémy. Zde se tábor jeho příznivců téměř vyrovnal s odpůrci, když Klause hodnotilo pozitivně 44 procent a negativně 39 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám