Hlavní obsah

ČT uzavřela kauzu popelníček od pana ředitele, výsledek je tajný

– Praha
Novinky, val

Česká televize zhruba po měsíci uzavřela pátrání po tom, kdo stojí za únikem videa s Milošem Zemanem, na němž je zaznamenán příjezd nově zvoleného prezidenta do České televize bezprostředně po ohlášení oficiálních výsledků přímé volby a jeho následné klopýtnutí na schodech ČT. O detailech ale ČT nechce informovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Dvořák před budovou České televize

Článek

„Česká televize provedla interní šetření ohledně úniku pracovních tzv. hrubých materiálů, které byly pořízeny před začátkem rozhovoru s nově zvoleným prezidentem ČR. Na základě těchto šetření byla přijata jak systémová, tak personální opatření, aby se v budoucnu podobná věc neopakovala,“ řekla Novinkám mluvčí ČT Michaela Fričová.

ČT podle ní nechce blíže specifikovat, o jaká opatření šlo, neboť se jedná o interní záležitosti. „Celou záležitost tímto považujeme za uzavřenou a nebudeme ji dále komentovat,“ dodala mluvčí.

Sama Česká televize před měsícem zveřejnila pouze tu část videa, na které je vidět, jak Miloš Zeman klopýtl na schodech v budově ČT. O tomto incidentu se totiž zvolený prezident posléze sám rozhovořil v dalším pořadu.

Na internetu se ale objevil celý záznam, který mimo jiné zobrazuje, jak se Miloš Zeman připravoval v útrobách televize na natáčení. Zvláště pikantní je část, kde žádá generálního ředitele ČT o popelník. „Takže pane řediteli, kde máme popelníček?“ zněla první Zemanova věta po tom, co se před vysíláním usadil s cigaretou v ruce v křesle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám