Hlavní obsah

ČT řeší únik videa Zemanova popelníčku od pana ředitele

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Uživatelé internetu se již několik dní baví videem, na kterém je zaznamenán příjezd Miloše Zemana do České televize bezprostředně po ohlášení oficiálních výsledků přímé volby prezidenta a jeho následný pád. Zvolený prezident Miloš Zeman na něm například žádá generálního ředitele ČT Petra Dvořáka o popelník. Televize nyní řeší, kdo tyto záběry zveřejnil.

Foto: Milan Malíček, ČTK

Miloš Zeman a jeho dcera Kateřina při vyhlášení výsledků voleb.

Článek

Sama Česká televize zveřejnila pouze tu část videa, na které je vidět, jak Miloš Zeman klopýtl na schodech v budově ČT. O tomto incidentu se totiž zvolený prezident posléze sám rozhovořil v dalším pořadu.

Na internetu se ale objevil celý záznam, který mimo jiné zobrazuje, jak se Miloš Zeman připravoval v útrobách televize na natáčení. Zvláště pikantní je část, kde žádá generálního ředitele ČT o popelník. „Takže pane řediteli, kde máme popelníček?“ zněla první Zemanova věta po tom, co se před vysíláním usadil s cigaretou v ruce v křesle.

Česká televize nyní zjišťuje, kdo za vynesením tohoto záznamu stojí. „Jedná se o takzvané hrubé materiály, které vznikly při natáčení pro zpravodajství a volební vysílání a nebyly určeny k vysílání v této podobě. Někdo, jehož totožnost neznáme, je o své vůli zpracoval a zveřejnil. Česká televize nyní celou záležitost prověřuje,“ řekla Novinkám mluvčí televize Michaela Fričová.

Klausova rozcvička

Celá událost se podobá tzv. Klausově rozcvičce z roku 2009, kdy Česká televize zveřejnila záběry prezidenta Václava Klause, jak se „rozcvičuje“ před novoročním projevem. Záběry měly sice sloužit pouze pro potřeby technické zkoušky, nakonec je ale televize odvysílala v pořadu 168 hodin, za což sklidila zejména od Hradu silnou kritiku.

Podle Fričové je ale mezi těmito případy rozdíl. Zatímco tehdy záběry zveřejnila Česká televize ve svém vysílání, nyní je na vině zatím neznámý pachatel, jenž záběry zveřejnil svévolně.

Reklama

Výběr článků

Načítám