Hlavní obsah

ČSSD se vzdala své značky i v Ústí

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Pardubickém a Královéhradeckém kraji kde soc. dem. nebudou kandidovat v říjnových krajských volbách samostatně, ale v rámci nových formací, přibyl v úterý další kraj, Ústecký. Již tento týden na zdejší voliče zaútočí billboardy nového politického uskupení Lepší sever.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Lídrem společné kandidátky bude náměstek hejtmana Martin Klika (ČSSD)

Článek

Lídrem společné kandidátky ČSSD, politického hnutí ProMOST, hnutí občanů Ústecké fórum občanů a nezávislých politiků z krajských měst a obcí bude náměstek hejtmana Martin Klika (ČSSD).

Ve Zlínském kraji padla volba na bývalou europoslankyni Sehnalovou

Druhou pozici obsadí náměstkyně primátora Ústí nad Labem Věra Nechybová (ÚFO-Ústecké fórum občanů) a na třetím místě bude primátor Mostu Jan Paparega (ProMOST).

Sázka na nestraníky

V Pardubickém kraji hejtman a člen soc. dem. Martin Netolický už loni po posvěcení stranou ohlásil vznik nového uskupení s názvem 3PK neboli Pro prosperující Pardubický kraj, kde vedle soc. dem. bude hnutí Společně pro kraj.

V Královéhradeckém kraji povede kandidátku hejtman Jiří Štěpán, také člen ČSSD. Na dalších místech budou i členové Strany zelených a další osobnosti z kraje, bez stranické příslušnosti. Do taktiky ČSSD sázející na známá jména nestraníků v čele kandidátek zapadá také výměna lídra ve Zlínském kraji, kde se dlouho hovořilo o krajské zastupitelce Taťáně Valentové Nersesjan. Volba nakonec padla na dlouholetou zastupitelku v Kroměříži, bývalou europoslankyni Olgu Sehnalovou, která po neúspěchu soc. dem. v loňských eurovolbách stranu opustila.

Část senátorů už ČSSD netáhne, láká je nezávislost

Domácí

ČSSD sází na její popularitu, neboť ať byla v krajských, nebo obecních volbách na jakémkoli místě, díky preferencím voličů, které se pohybovaly nad deseti tisíci hlasů, poskočila na první místo a mandát získala.

Nestraníkem v čele soc. dem. kandidátky je také dosavadní hejtman na Vysočině a pověřený šéf Asociace krajů Jiří Běhounek. Také na Liberecku by neměl být na prvním místě člen soc. dem. Lídrem má být starosta Janova Dolu Josef Jadrný, který je bezpartijní a do roku 2014 byl ve Straně zelených.

V ostatních krajích podle dosud známých informací budou mít lídři pro krajské volby uvedenou v kolonce stranické příslušnosti ČSSD. Jde o politiky, kteří již v krajích působí. Z hejtmanů povede kandidátku v Jihočeském kraji Ivana Stráská. V čele listiny v Moravskoslezském kraji bude bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar, který se loni do ČSSD po pětileté přestávce vrátil.

Jandák opět převléká kabát: ČSSD je zoufalá a populistická, ANO s tahem na branku

Domácí

Ve třech krajích povedou soc. dem. kandidátky náměstci hejtmanů. V Jihomoravském Marek Šlapal, na Olomoucku Jiří Zemánek a na Plzeňsku Ivo Grüner.

Ve středních Čechách povede soc. dem. do voleb náměstek ministryně práce a sociálních věcí a šéf krajské soc. dem. Roman Povšík. V Karlovarském kraji povede kandidátku soc. dem. starosta Rotavy Michal Červenka.

Reklama

Výběr článků

Načítám