Hlavní obsah

ČSSD: Ibl rezignoval, nahradí ho Michal Hašek

PRAHA

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Petr Ibl v úterý odstoupil ze své funkce. Spolu s ním nabídli k dispozici své funkce další tři místopředsedové, Miroslav Kapoun, Antonín Macháček a Michal Hašek.

Foto: Městská policie Plzeň
Článek

Ve svých funkcích chtějí zůstat zbývající dvě místopředsedkyně, Eva Nováková a Hana Orgoníková. Vedením klubu ČSSD byl mezitím pověřen Michal Hašek, a to do té doby, než se rozhodne o novém předsedovi.

"Příští úterý by měly být vyhlášeny nominace na předsedu. Další místopředsedové mezitím zůstavají ve svých funkcích a avizovali, že pokud by byli nominováni, o funkce by se ucházeli znovu," řekl Petr Ibl po skončení jednání s tím, že jeho rezignace je definitivní. Předcházely jí totiž spekulace, že Ibl by chtěl ve vedení klubu zůstat.

Volba nového předsedy by měla proběhnout 7. února. Za jednoho z vážných kandidátů je považován dočasný místopředseda klubu, devětadvacetiletý Michal Hašek.

Reklama

Související články

Šéf poslanců ČSSD Ibl položil funkci

Napětí v soc. dem. po sérii volebních proher a před březnovým sjezdem se stupňuje. Na svou funkci se rozhodl rezignovat někdejší Grossův blízký spolupracovník...

Ibl odchází z čela klubu sám

Místopředsedové Poslaneckého klubu ČSSD svého šéfa Petra Ibla při odchodu z funkce nedoprovodí. Ibl je vyzval, aby spolu sním dali své funkce k dispozici,...

Výběr článků

Načítám