Hlavní obsah

ČSSD znepokojuje mýto

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soc. dem. znepokojuje nejasná situace okolo budoucnosti vybírání mýta a hodlá na toto téma svolat koaliční radu. Právu to sdělil poslanec Jan Birke (ČSSD). Antimonopolní úřad zakázal plnění mýtné smlouvy mezi státem a konsorciem CzechToll/Sky Toll s ročním odkladem minulý týden. Podle ČSSD v krajním případě hrozí, že může dojít k výpadku výběru poplatků.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„O situaci kolem mýta budeme chtít s ministrem dopravy a naším koaličním partnerem jednat. Vnímáme, že se situace komplikuje, a dobře víme, že ohrožení zavedení nového systému, či dokonce výpadek ve výběru mýta by bylo obrovským problémem,” napsal Právu Birke.

„Budeme tedy chtít vyvolat jednání koaliční rady na toto téma, znát stanovisko našeho koaličního partnera a vědět, jaké má ministerstvo dopravy připravené konkrétní kroky, aby situaci nenechalo dojít tak daleko a systém se řádně rozběhl. Vnímám to v tuto chvíli primárně jako věcný problém, na jehož vyřešení máme společný zájem,” dodal.

ÚOHS zakázal plnění smlouvy na mýto s CzechToll/SkyToll

Ekonomika

Po rozhodnutí Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ministerstvo dopravy pod vedením Vladimíra Kremlíka (ANO) zahájilo přípravy nového tendru na provoz nového mýtného systému. Má jít o jakýsi záložní plán pro případ, že by byla současná mýtná smlouva pravomocně zrušena.

V České republice bylo elektronické mýtné pro vozidla s celkovou hmotností nad 3,5 tuny zavedeno 1. ledna 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám