Hlavní obsah

Chřipková epidemie v Česku ustupuje, hlásí hygienici

Novinky, jas

Chřipková epidemie je v České republice zřejmě na ústupu. Podle informací Státního zdravotního ústavu klesl oproti minulému týdnu počet lidí nemocných chřipkou i dalšími akutními respiračními infekcemi o sedm procent. Na 100 tisíc obyvatel nyní v ČR připadá 1714 nemocných.

Článek

Celkový pokles hygienici zaznamenali ve všech věkových kategoriích, a proto předpokládají, že jsme se již dostali za vrchol letošní chřipkové epidemie.

"V rámci ČR lze však stále ještě hovořit o celoplošném výskytu chřipky, což potvrzuje fakt, že více než jedna třetina okresů nadále eviduje nárůst počtu nemocných s akutní respirační infekcí včetně chřipky," píše se ve zprávě Státního zdravotního ústavu.

Nejhorší situace byla v sedmém týdnu ve Zlínském a Plzeňském kraji, kde bylo evidováno 2128 nemocných na 100 tisíc obyvatel, nejméně nemocných hlásí oproti tomu Praha, kde bylo na stejný počet lidí zaznamenáno pouze 1299 nemocných.

Hygienici také oznámili, že zatímco v západní Evropě se počet chřipkových onemocnění i nadále snižuje, ve východní části starého kontinentu zůstává i nadále vysoký.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám