Hlavní obsah

Chci dál pracovat pro stát, ne pro nějakého oligarchu, řekl Šlachta

Právo, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odcházející šéf policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta zatím nedostal nabídku na novou práci, chce ale zůstat ve státních službách. Od policie odejít nechtěl, nesmířil se ale s policejní reformou, zopakoval svá dřívější prohlášení v neděli v diskuzním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Odcházející šéf ÚOOZ Robert Šlachta byl hostem diskuzního pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Článek

Šlachta se nyní stěhuje z policejní ubytovny na pražské Zbraslavi, kde trávil předchozích několik let, jinak pochází z Moravy. Pracovní nabídku zatím žádnou nedostal.

Na dotaz moderátora, zda nemíří se svou znalostí citlivých informací do soukromého sektoru, kde by hrozil jejich únik, Šlachta řekl, že chce dál pracovat ve službách státu.

„Jsem policistou a myslel jsem, že jím zůstanu. Nechtěl bych jít určitě do služeb žádného oligarchy,“ dodal s tím, že ho nelze očekávat ani na volebních kandidátkách.

Šlachta rovněž znovu odmítl připravovanou policejní reformu. Dostal prý sice nabídku, aby se účastnil výběrového řízení na vedoucí pozici, s reformou ale má Šlachta nepřekonatelný problém a zvolil proto odchod do civilu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám