Hlavní obsah

Česko zasáhly bouřky, další se přiženou večer

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) doplnil v pátek výstrahu před vysokými teplotami o varování před bouřkami. V pátek odpoledne a navečer se budou vyskytovat hlavně na západě a severozápadě Čech, v noci se posunou do východní poloviny Čech. První bouřky se v západní polovině Čech začaly tvořit již nedlouho po poledni a postupovaly středem Česka na východ.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od 14:00 do 16:30 hodinVideo: ČHMÚ

 
Článek

„Lokální silné bouřky se mohou vytvářet v pátek později odpoledne a večer s vyšší pravděpodobností na západě a severozápadě Čech, ale nejsou vyloučeny ani na ostatním území Čech a Českomoravské vrchoviny. V noci na sobotu je největší pravděpodobnost výskytu bouřek ve východní polovině Čech,“ uvedli meteorologové.

Bouřky podle nich budou doplňovat přívalové srážky a kroupy. Vyloučeny nejsou ani poryvy větru.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Bouřky odpoledne zasáhly zejména střední Čechy. Srážky se objevily pouze lokálně v maximálních úhrnech se pohybovaly kolem 20 milimetrů. Nejsilněji zasáhly bouřky západní část kraje. Při postupu směrem na východ slábly, nad Vysočinou opět zesílily.

Bouřky budou i o víkendu

Po oba víkendové dny by měl být výskyt bouřek na celém území republiky četnější, předpověď však bude teprve upřesňována.

I nadále platí varování před vysokými teplotami, které se v sobotu dostanou až k 37 stupňům Celsia, v neděli pak na východě republiky může ještě být až 36 stupňů.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám