Hlavní obsah

Česká policie bude kvůli Bostonu víc chránit americkou ambasádu

Právo, rav
Praha

Česká policie zvýšila kvůli pondělním výbuchům v Bostonu ochranu budov americké ambasády a zastupitelského úřadu USA v Praze. Naopak na letištích žádná přísnější opatření nepřijala.

Foto: Jan Černý, ČTK

Budova velvyslanectví Spojených států v Praze

Článek

„Analyzujeme veškeré informace, které získáváme ze zahraničí ohledně událostí v Bostonu. V tuto chvíli z nich nevyplývá žádné bezpečnostní riziko pro Českou republiku. Přesto byla přijata určitá opatření, a to ke zvýšení míry ochrany objektu amerického zastupitelského úřadu v Praze,“ řekla v úterý Právu mluvčí policejního prezidia Štěpánka Zatloukalová.

Případná další opatření podle ní česká policie přijme až v okamžiku, kdy bude mít více informací o útocích v USA.

Terorismus zatím nepotvrzen

„V tuto chvíli ale nebylo potvrzeno, že by se jednalo o teroristický útok. Co se týká motivu pachatelů, musíme vyčkat na další informace z USA,“ uvedla Zatloukalová.

Doplnila, že v souvislosti s chystaným květnovým maratonem v české metropoli vyhodnocují pražští policisté možná bezpečnostní rizika, která prý konzultují s dalšími specializovanými útvary. Jde především o Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, který má pod sebou i národní kontaktní bod pro terorismus a sbírá o něm veškeré informace v rámci ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám