Hlavní obsah

Brno odpalovalo ohňostroj v mlze, lidé ho neviděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brno odpalovalo novoroční ohňstroj nikoliv v prvních okamžicích nového roku, ale až 1. ledna večer. A učinilo tak i přesto, že město halila mlha. Podívanou odpalovanou od hradu Špilberk tak lidé většinou neviděli a odcházeli zklamaní.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brno si ohňostroj na nový rok kvůli mlze neužilo. Půlnoční spontánní oslavy ale byly vidět dobře.

Článek

"Chodím se sem dívat na ohňostroj každý rok, ale letos jsem nic neviděla," řekla jedna z divaček. Například ti, co se přišli na ohňostroj podívat na Kraví horu, odcházeli dříve, než show skončila. Slyšet byly rány, páchl střelný prach, ale světelné efekty vidět nebyly.

Silvestr byl klidnější než loni

Brno si ohňstrojů užilo, podobně jako další města, už o půlnoci. Například na velkém městském okruhu v Černovické ulici, odkud je výhled na velkou část Brna, v tu chvíli zastavovala auta. Lidé z nich vystupovali a ze svahů u silnice pozorovali rozzářené panorama.

Foto: Jan Trojan, Právo

Ohňostroj

Hasiči měli rušnou noc

Oslavy podle hasičů a záchranářů neměly závažné důsledky, hasiči ale například zaznamenaly 152 výjezdů k požárům, což je nejvíce za posledních pět let.

Pražská policie přijala 250 oznámení, což je třikrát více než v jiné dny. Policisté museli třeba zachraňovat muže, který spadl do Vltavy.

Novoroční ohňostroj v PrazeVideo: Novinky

Karlovarská policie řešila mimo řady potyček také ohrožování střelnou zbraní a vyšetřovala bodné poranění muže, který si však nedokázal vybavit, jak se mu vlastně stalo. Kuriózní incident se odehrál na Kolínsku, kde syn ukousl otci kus nosu, v Roudnici nad Labem na Litoměřicku musela policie vyjednávat s mužem, který po dopravní nehodě utekl z vozu, skrýval se v domě a vyhrožoval sebevraždou.

Záchranáři ošetřovali zejména poranění způsobená petardami, některá z nich byla vážná. Na Prachaticku vybuchla padesátiletému muži pyrotechnika v ruce a třiadvacetiletého mladíka zasáhla petarda do oka, v Palkovicích na Frýdecko-Místecku petarda popálila sedmatřicetiletého muže na rukách a obličeji, v Ostravě devatenáctiletého mladíka na hlavě a hrudi. Na jižní Moravě zranila petarda v obličeji pětiletého chlapce v Říčkách na Brněnsku, vážné zranění zábavní pyrotechnikou ošetřili i zdravotníci v Pardubickém kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám