Hlavní obsah

Favipiravir ve VFN bude pro celou republiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze bude hlavním distributorem schválených experimentálních léků Favipiravir a Plaquenil v boji s koronavirem. Podrobnosti na tiskovém brífinku sdělili ředitel nemocnice David Feltl a vedoucí lékař intenzivní péče Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny VFN a 1. LF UK Martin Balík.

TK Všeobecné fakultní nemocnice v Praze k lékům Favipiravir a Plaquenil Video: Novinky

 
Článek

Podle Feltla  momentálně probíhá příprava indikačních kritérií, aby bylo jasné, kterým pacientům bude lék Favipiravir podán. Fakticky dorazit by měl příští týden.

Feltl zdůraznil, že léky budou dostupné pro pacienty z celé republiky a v VFN budou umístěny kvůli tomu, že zařízení má zkušenosti se skladováním a distribucí sér a antisér prostřednictvím Toxikologického informačního střediska.

Lék na covid-19 z Japonska bude dostupný v řádu dní

Koronavirus

VFN bude zároveň výlučným příjemce a následným distributorem konvalescentní plasmy. Ta by podle Balíka mohla být indikována pro nejtěžší formy onemocnění covid-19.

Právě ve VFN došlo také k užití prvního experimentálního léku Remdesivir.

Lék Plaquenil už v současné době podávají pacientům v Nemocnici Na Bulovce a v Thomayerově nemocnici v Krči.

Reklama

Výběr článků

Načítám