Hlavní obsah

Do konce dubna se koronavirem nakazí 10 600 lidí

Novinky, ber
Praha

Do konce dubna se nakazí podle odhadů 10 600 lidí, do poloviny dubna pak 7 tisíc. Na tiskové konferenci to řekl předseda Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek.

TK ministerstva zdravotnictvíVideo: ČTK

 
Článek

„Zprávy jsou pozitivní. Česká republika se ubránila tomu nejhoršímu a je to vidět na těch datech. Podařilo se nám zastavit nekontrolovatelné šíření nemoci v České republice a můžeme se vracet zpět do normálního života,“ sdělil ministr Vojtěch s tím, že z toho nejhorší jsme venku.

Kromě ministra zdravotnictví se tiskové konference účastní také ředitel ÚZIS Ladislav Dušek a předseda České společnosti anesteziologie resuscitace a intenzivní medicíny Vladimír Černý.

Očekáváme 14 tisíc pozitivních případů do konce dubna, hlásí odborníci

Koronavirus

Minulý týden Dušek předpovídal, že do poloviny dubna bude 8 tisíc nakažených a do konce měsíce 14 tisíc. Tato data by tak měl na středečním brífinku vyhodnotit, podle aktuálního vývoje by je mohl upravit.

Vojtěch: Uvolníme opatření a začne promořování obyvatel

Domácí

Vyjádřit by se měl ale také ke kapacitám v nemocnicích. Konkrétně by mohl říci, zda mají jednotky intenzivní péče dostatek lůžek a zdravotnického materiálu.

ON-LINE: Covid zabil v Česku už 99 lidí, 233 se uzdravilo

Koronavirus

K pondělnímu ránu bylo v České republice již přes 5 tisíc nakažených, 91 osob onemocnění podlehlo, 181 se naopak vyléčilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám