Hlavní obsah

Brífink hradního kancléře k prezidentu Zemanovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář vystoupí odpoledne na tiskové konferenci. Veřejnost by se tak mohla dozvědět aktuální zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana a jeho další pracovní program po návratu z nemocnice. Zeman již dříve avizoval, že v pátek v Lánech jmenuje Petra Fialu (ODS) předsedou vlády. Brífink je naplánovaný na 13:30, Novinky ho nabídnou živě.

TK vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Vratislava MynářeVideo: Novinky

 
Článek

Prezident Zeman ve čtvrtek dopoledne po téměř sedmi týdnech opustil Ústřední vojenskou nemocnici, nadále bude využívat služeb soukromé domácí péče, která za ním bude dojíždět do lánského zámku.

„Pan prezident i jeho rodina a nejbližší spolupracovníci byli opakovaně informováni o jeho zdravotním stavu, o predikci vývoje a o možných rizicích a komplikacích,” uvedla k propuštění hlavy státu mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Doplnila, že nemocnice prezidentovi doporučila dále pobyt v nemocnici, jeho rozhodnutí ale respektuje.

Zeman opustil nemocnici

Domácí

Zeman byl do ÚVN převezen 10. října s potížemi způsobenými nespecifikovaným onemocněním. Podle člena prezidentova lékařského konzilia chirurga Pavla Pafka má chronické jaterní onemocnění. Naznačil, že se jedná o cirhózu.

Původně byl prezident hospitalizován na oddělení intenzivní péče, později byl přemístěn na rehabilitační oddělení. Až do čtvrtka se pak zotavoval na lůžku dlouhodobé péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám