Hlavní obsah

Braňme statečný Ústavní soud před výpady politiků, vyzývá Melčák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Poslanec Miloš Melčák nebude stahovat svou stížnost, v níž protestuje proti zákonu, který zkracuje volební období Sněmovny. Ve čtvrtek řekl, že stejným způsobem by mohli zákonodárci schválit cokoliv, třeba zkrátit mandát prezidentovi. „Ústavní soud se chová statečně. Přejme mu nezávislost a braňme všem, kteří ho napadají,“ řekl ve čtvrtek Melčák TV Prima.

Článek

"Překvapuje mě pouze pan prezident, který si neuvědomuje, že stejným zákonem může být zbaven mandátu během velmi krátké doby," řekl Melčák.

Václav Klaus je krokem Ústavního soudu, kterým soudci posunuli volby na neurčito, velmi pobouřen a snaží se s ostatními politiky dosáhnout toho, aby se volby konaly co nejdříve. Krok ÚS označil za aktivistický a bezprecedentní. [celá zpráva]

Melčák říká, že kdyby návrh stáhnul, a tím situaci uklidnil, svůj postoj by tím znevěrohodnil. Řekl, že drží politikům palce, aby se jim podařilo přijmout řešení, které by vydrželo navždy a nebylo jen dočasné, jako tomu bylo u kontroverzní změny Ústavy, kterou svou stížností napadl.

Melčák několik dní nebyl ve svém bydlišti ve Zlíně. Mobilní telefon nezvedal a odmítal komunikovat i jinak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám