Hlavní obsah

Bouře o pár desítek metrů minula výběhy hodonínské zoo, ve Vyškově utekl klokan

– Hodonín

O štěstí v neštěstí mohou hovořit v Zoo Hodonín po čtvrtečním řádění živlů. Bouře smetla přední část zahrady, kde tvrdě zasáhla pokladny a bufet, takřka komplet vykácela lesík a odnesla psí útulek. Část zahrady s výběhy zvířat ale vyvázla bez výraznějšího poškození. Zoo ale zůstane do odvolání uzavřená. Poškozený byl i zoopark ve Vyškově, jeden klokan z něj utekl až na místní sídliště.

Foto: Martin Krug/Facebook

Poničená zoo v Hodoníně

Článek

„Už v noci jsme zahájili úklid. Jsou tu desítky popadaných stromů, všude větve, plechy z buněk, které sloužily jako sklady. Naštěstí vlna nejsilnější bouře šla krajem zahrady, kde nejsou žádné výběhy pro zvířata. Části se zvířaty se to prostě nějakým zázračným způsobem vyhnulo. Sice tam popadaly stromy, jeden spadl třeba na pavilon opic, stavba to ale naštěstí ustála,“ řekla mluvčí zahrady Marie Blahová.

„Loni jsme doplatili hypotéku.” Z domu v Lužicích mají trosky, musí ho strhnout

Domácí

Když se bouře přihnala, byla už všechna zvířata z venkovních výběhů ve vnitřních ubikacích. „Zvířata včetně tygrů byla vevnitř, takže bylo zajištěno, aby neutekla. Ráno jsme venkovní výběhy zkontrolovali a zvířata mohla jít ven,“ ujistila Blahová.

Pracovníci zoo nyní musí odstranit z areálu popadané stromy a také opravit část oplocení. To zabere určitě celý víkend a možná i část příštího týdne. „Vyčíslovat škody zatím nelze. Nejdřív musíme odstranit všechny následky,“ dodala mluvčí.

Bouře zasáhla i hodonínskou zoo, půlka zahrady zmizela před očima

Domácí

Částečné zkáze neunikl ani vyškovský zoopark. Vichřice zde lámala stromy a poškodila střechy, na svobodu se dostala i některá zvířata. Po areálu se tak procházeli lemuři a klokani, přičemž jednomu z nich se podařilo překonat oplocení a vydal se do přilehlého sídliště. Na útěku ale dlouho nepobyl a už je zpět ve výběhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám