Hlavní obsah

Bobošíková: Kony mne chtěla vyškrtnout z kandidátky

Právo, Lukáš Bek, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Spor mezi Janou Bobošíkovou a Vladimírem Železným, kteří se v červnu dostali do Evropského parlamentu za hnutí Nezávislí, se vyostřil a přešel k osobním útokům. V roztržce figurují i partneři obou politiků. Bobošíková ve čtvrtek uvedla, že už před volbami zaznamenala varovný signál. Manželka Železného Konstancie ji prý chtěla vyškrtout z kandidátky.

Foto: Jiří Smutný

V ulici Cejl

Článek

"Manželka (Železného) Konstancie, která byla v roli velmi důležité, a sice v roli volební zmocněnkyně, což je takový v podstatě neomezený vládce nad kandidátkou, mě chtěla dva dny před volbami z kandidátky vyškrtnout," uvedla Bobošíková v Českém rozhlase.

Zopakovala, že se neotáčí zády k hnutí, za které byla zvolena. "Nyní je to hnutí Nezávislí Vladimíra Železného a k tomuto hnutí já se zády otáčím." Bobošíková včera také v BBC nevyloučila, že si založí vlastní stranu, v níž by mohli působit členové hnutí Nezávislí, kteří jsou nespokojeni s Železným či předsedou Františkem Zwyrtkem.

Železný už ve středu označil za důvod k rozchodu fakt, že Bobošíková zaměstnala svého manžela jako asistenta. "Nevidím v tom nic špatného. Tehdy doktor Železný nic podobného neříkal," brání se Bobošíková.

Železný včera naopak rezolutně odmítl slova, která ve čtvrtečním tisku zazněla i od manžela Bobošíkové: "Vyjádření pana Pavla Bobošíka, že moje žena Konstancie chtěla údajně dva dny před volbami do Evropského parlamentu vyhodit Janu Bobošíkovou z druhého místa kandidátky hnutí Nezávislí, a jeho další tvrzení (v Blesku), že jsem údajně chtěl, aby se Konstancie stala ministryní školství, jsou nepravdivá," řekl Železný Právu.

Železný: Bobošíková vymýšlí ptákoviny

"Směji se tomu já i manželka, netušil jsem, že je pan Bobošík takový hlupák. A mimochodem, pokud jde o jím zmíněné ministerstvo, raději bych svoji ženu viděl na postu ministryně obrany. Ona je totiž rozený generál," poznamenal Železný. Bobošík podle něj plní závažný úkol poškodit hnutí Nezávislí, a zejména ho oddělit od Železného. "Proto si vymýšlí ptákoviny," dodal europoslanec.

Bobošíková si však stojí za tím, že ji Konstancie z kandidátky chtěla vyškrtnout: "To je naprostá pravda, byla u toho řada mých kolegů," řekla na dotaz Práva.

Proč nechci podporovat nezávislé Železného?
Jana Bobošíková vysvětluje své rozhodnutí - čtěte zde

Bobošíková ani Zwyrtek nepovažují předvolební spojenectví za účelové, jak to tvrdí politici parlamentních stran. "Více účelové je spojení velkých politických stran v koalici, když si odporují v programu. To je účelové spojenectví. My jsme napadáni, že nemáme žádný program. My máme program, ale my jsme nezávislí," uvedl Zwyrtek.

Anketa

Udělala Jana Bobošíková správně, když opustila Nezávislé?
ano
85 %
ne
15 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1559 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám