Hlavní obsah

Blažek: Kupčení s byty? Odmítám, to jsem ani nemohl zařídit

Právo, Radim Vaculík

Někdejší ministr spravedlnosti a nyní poslanec ODS Pavel Blažek v rozhovoru pro Právo odmítl tvrzení, že by se v minulosti v době působení v Brně jakkoli podílel na machinacích s tamními městskými byty, označil to za „blbost“.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pavel Blažek

Článek

Víte o pondělní akci policie, která zasahovala na radnici Brno-střed, a souvisí to nějak s vámi?

Ne. Vím o tom, že policie řadu let vyšetřuje bývalého starostu Rojetína Pavla Hubálka, že je obviněn z mnoha podvodů a že některé se týkaly toho, že sliboval nějaké městské byty v Brně. Nikdy jsem ale nebyl kvůli tomu kontaktován policisty.

Policie zasahuje na radnici Brno-střed

Krimi

Ani v pondělí?

Ne, vůbec. Pokud vím, tak paní primátorka Brna Markéta Vaňková se kvůli tomu vrací z dovolené, aby to nevypadalo tak, že se nějak schovává. Víc nevím, jen z médií, že byli v Brně policisté a brali nějaké spisy. Mně ale nikdo nikdy nevolal ani nekontaktoval.

Ani žádné dokumenty jste nemusel předkládat?

Nikdy nic. Na policii jsem byl naposledy před půlrokem, když mi vykradli auto.

Švachula zůstane ve vazbě

Krimi

Co říkáte na tvrzení Hubálka, že se za vaší éry v Brně kupčilo s byty a že tam šlo dokonce o korupci?

Hubálek je velmi schopný člověk v tom, že byste mu uvěřil úplně všechno. Vím o něm jen to, že byl starosta jedné obce a pracovník krajského úřadu. Viděl jsem ho dvakrát v životě, po mně nikdy nic nechtěl a působil normálně.

Pak najednou někdy před osmi lety začalo jeho první stíhání. On poté ve vazbě asi dva roky nemluvil a najednou začal s tím příběhem, že za všechno může ODS.

Pupíčku, ještě tam přišoupnu aneb Jak se uplácelo v Brně

Krimi

O tom, co tvrdí Hubálek, vím, je to všechno blbost, a k tomu deset let stará. Když mě někdo viděl dvakrát v životě, tak o mně nemůže nic vědět, a to on tedy neví. Navíc to už tvrdil před rokem a půl a nedělo se vůbec nic.

Pokud jde o mne, byl jsem v době, o které Hubálek mluví, v Brně-střed jen zastupitel a o ničem jsem nerozhodoval. Navíc od roku 2012 už jsem byl ministrem. Takže o nějakých bytech v Brně-střed nevím vůbec nic.

Odmítáte tedy korupci a podíl na kupčení s byty?

Jasně že odmítám. Ani jsem to nemohl zařídit, je to úplná blbost.

Reklama

Výběr článků

Načítám