Hlavní obsah

Běžte někam s eurem, zpívá Nohavica ve spotu ODS

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární písničkář Jarek Nohavica se připojil k předvolební kampani ODS a nazpíval nebývale ostrou píseň proti euru. „Běžte někam s eurem, my vám naňho seurem,“ zpívá v písni, kterou ODS použila jako podklad svého nového volebního spotu.

Volební spot ODS s písní Jarka Nohavici

 
Článek

ODS celou předvolební kampaň postavila na petici pro korunu, pro kterou sbírá v českých městech podpisy: už nasbírala přes šedesát tisíc. A to i přes to, že o přijetí eura v ČR by musel rozhodnout český parlament, nikoliv ten evropský.

Podle prvního místopředsedy a zároveň jedničky na kandidátce ODS Jana Zahradila Nohavica nepsal píseň „na zakázku“ ODS. „Pokud vím, tak on nechce přímo podporovat žádnou politickou stranu, ale naše aktivita se mu líbí. Beru to jako podporu naší petice pro korunu. Myslím, že to může přimět společnost, aby o přijetí či nepřijetí eura přemýšlela. Pan Nohavica svůj názor na euro vyjádřil jasně, a musím říct, že mi konvenuje,“ řekl Právu Zahradil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

To, že si Nohavica v textu nebere servítky, Zahradilovi nevadí. „V kampaních tohoto typu je důležité připoutat pozornost,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám