Hlavní obsah

Benešová dostala nabídku kandidovat za ČSSD, dres SPOZ nepřijme

Novinky, Jiří Ovčáček

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová nebude v předčasných volbách kandidovat za Stranu práv občanů - zemanovci (SPOZ). Dává přednost nabídce ČSSD, která chce, aby zabojovala o hlasy voličů v Ústeckém kraji.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marie Benešová (uprostřed) na sjezdu ČSSD v Brně. Archivní foto

Článek

Benešová, která má nyní kvůli účasti ve vládě Jiřího Rusnoka pozastavené členství v ČSSD, v pondělí na dotaz Novinek vyloučila, že by vyslyšela SPOZ, kdyby ji oslovila s nabídkou kandidatury. A to právě proto, že už se jedná o její kandidatuře za ČSSD v Ústeckém kraji.

„Pokud bych byla oslovena, tak nemám moc co zvažovat, protože mi byla ze strany ČSSD nabídnuta kandidatura za okres Louny,“ řekla Benešová s tím, že v úterý bude její kandidaturu probírat okresní výkonný výbor sociální demokracie.

Šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc se kandidatuře Benešové nebrání. „Podle mého názoru je to věc, o které bychom mohli přemýšlet. Určitě je lepší, kdyby pomohla sociální demokracii ve volbách ve významném kraji, než kdyby kandidovala za SPOZ,“ sdělil Novinkám.

Šéf ústecké krajské sociální demokracie Radek Scherfer kandidaturu Benešové podporuje. „Její kandidaturu vítám, vážím si každého s jasným názorem a odbornou erudicí,“ řekl Novinkám.

Kandidaturu Benešové za ČSSD musí kromě okresní organizace posvětit i ta krajská a následně nejvyšší stranické vedení. Vzhledem k tomu, že se mají konat předčasné volby, procedura schvalování kandidátek probíhá ve zrychleném režimu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám