Hlavní obsah

Babišův „pindík“ a „sorry jako” baví Česko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sorry jako a pindíka vám neukážu. Věty, které už několik dní baví Čechy na internetu a sociálních sítích. Obě prohlásil ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, když novinářům odpovídal na dotazy ohledně nesrovnalostí ve svých příjmech.

Na Twitteru i Facebooku už se dokonce objevily profily s názvem Sorry jako.

Článek

„Proč bych vám měl sdělovat všechny svoje příjmy? Sorry jako. Vy sdělujete někomu příjmy? Nebo kdo tady sděluje příjmy posledních 22 let? Co vám je vůbec do toho jako?“ reagoval Babiš před několika dny na dotaz redaktorky České televize.

V neděli zase v Partii na Primě prohlásil, že nemá povinnost sdělovat, co nakupoval v roce 1993. „Proč bych to měl tady sdělovat? Já jsem se svlékl do slipů, ale pindíka vám ukazovat nebudu,“ řekl.

Česká fantazie na sebe nenechala dlouho čekat a na internetu se ihned začaly objevovat desítky vtípků. Lidi se baví například nad daňovým přiznáním, kde je místo vyplněných údajů napsáno pouze „sorry jako”.

Na jednom z příspěvků je například fotografie Babiše z letního festivalu u toalet.

Další obrázek ukazuje tričko s nápisem sorry jako v barvách Babišova holdingu Agrofert.

Na Twitteru i na Facebooku se dokonce objevil profil se jménem Sorry jako.

Kauza ohledně příjmů se týká odkoupení dluhopisů společnosti Agrofert, kterou Babiš vlastní. Začátkem ledna se totiž objevily nejasnosti o Babišových příjmech, které sám uvedl. Jedná se zhruba o 1,5 miliardy korun. Babiš tvrdí, že celá kauza je zmanipulovaná.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám