Hlavní obsah

Babiš se přirovnal k Putinovi sám, řekla šéfka TOP 09. Jste zoufalí, reagovala Schillerová

Expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se podle předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) přirovnal k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi sám, když označil své oponenty za fašisty a nacisty. Jsou proto podle ní na místě plakáty koalice Spolu, které oba srovnávají, řekla v diskusním pořadu Partie na CNN Prima News. Podle šéfky poslaneckého klubu ANO Aleny Schillerové tím přilévá koalice akorát olej do ohně.

Foto: Deml Ondřej, ČTK

Markéta Pekarová Adamová

Článek

„Babiš se svým slovníkem k Putinovi přirovnal sám. Používá slova jako nacisté a fašisté. Plošně tak označuje dva miliony voličů, kteří volili dnešní vládní koalici,“ hájila předvolební kampaň koalice Pekarová Adamová.

„My si tak dáváme záležet na tom, abychom konstatovali fakta. Ta jsou zcela jasná. Bývalá vláda pod vedením Andreje Babiše – s přispěním paní Schillerové, pana Havlíčka a dalších – nás také učinila závislejší na Rusku,“ dodala šéfka TOP 09.

V Partii reagovala Pekarová Adamová na kritiku šéfky klubu ANO Schillerové. „Paní předsedkyně, nemohu si odpustit, to není projev toho, že chceme zakopávat příkopy ve společnosti. Toto je něco, co naopak vyvolává agresivitu,“ řekla Schillerová a ukázala plakát koalice.

„Kampaň antibabiš lidem složenky nezaplatí, jste zoufalí. Už nejste opozice, stále ale jedete kampaň antibabiš,“ dodala v diskusi, která se točila kolem toho, kdo více rozděluje společnost v souvislosti s vyhrocenými mítinky hnutí ANO.

Slova neměl použít 

Současně Schillerová nicméně připustila, že expremiér Babiš neměl slova o fašistech a nacistech použít. „Nesmí se to opakovat,“ míní.

Babiš nazývá odpůrce nacisty a fašisty. Vyhrocená situace a agrese ho ale přitom mrzí

Domácí

Své odpůrce tak Babiš označil na jednom ze svých předvolebních mítincích v jižních Čechách. „To jsou fašisti a nacisti. To jsou voliči Spolu a PirSTANu. To jsou lidi, který jsou nebezpečný,“ prohlásil.

Později pak uvedl, že když vyslovil kritizovanou větu, zkratkovitě zmínil komentář v deníku Právo.

Reklama

Výběr článků

Načítám