Hlavní obsah

Babiš jednal se Zemanem v Lánech. Věnoval mu svůj seznam investic

Novinky, ren, ber
Lány
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý večer jednal s prezidentem Milošem Zeman na pravidelné schůzce v Lánech. Po setkání řekl, že hlavě státu věnoval takzvaný Národní investiční plán, jak nazývá soupis tisíců investic pro následující tři desítky let. Řešili i další domácí a zahraniční politická témata.

Záznam: Andrej Babiš po návštěvě prezidenta Zemana v LánechVideo: ČTK

 
Článek

„Víceméně bylo to takové předvánoční setkání,“ řekl Babiš po schůzce, kterou i Hrad předem avizoval jako „přátelské setkání v adventním čase spojené s diskuzí nad aktualitami domácí i zahraniční politiky“.

Babiš řekl, že prezidentovi věnoval i takzvaný Národní investiční plán. „Pan prezident vždy zdůrazňoval, že kontroluje, jak investujeme,” uvedl po jednání Babiš.

Jedná se o soupis více než 20 tisíc investičních projektů za zhruba 8 bilionů, které by se mohly do roku 2050 (k nahlédnutí zde) realizovat. Babiš dokument avizoval dlouho dopředu, ale podrobnosti tajil před veřejností i parlamentními stranami. Výslednou podobu zkritizovala opozice, koaliční partner i ekonomové.

Jen seznam zbožných přání, dělá z lidí blázny. Opozice se pustila do Babišova plánu investic

Domácí

Podle Babiše s prezidentem probírali i nedávné zasedání NATO v Londýně, kam jel Zeman, summit EU, kde byl Babiš, nebo odvolání šéfa Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Dušana Navrátila.

„Informoval jsem prezidenta o tom, že to bylo jednomyslné rozhodnutí vlády. Pan Navrátil se významnou měrou zasloužil o vybudování NÚKIBu i o kybernetický zákon, ale pro další rozvoj NÚKIBu se vláda rozhodla pro změnu na postu, protože fungování nebylo podle našich představ a komunikace nefungovala,” řekl po jednání premiér k Navrátilovi, který byl terčem kritiky i ze strany Zemana.

Odvolaný ředitel NÚKIB Navrátil: Nesouhlasil jsem s argumenty premiéra o mém odvolání

Domácí

Předchozí schůzka prezidenta s premiérem se uskutečnila v polovině listopadu a oba politici na ní řešili především plánované zahraniční cesty. Příští setkání by se mělo uskutečnit na začátku ledna a účastni se ho budou i manželky obou politiků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám