Hlavní obsah

Babiš: Poslancům prozradím majitele Čapího hnízda v době dotace

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Ministr financí Andrej Babiš chce zveřejnit jméno majitele Čapího hnízda v době, kdy firma žádala o dotace. Šéf hnutí ANO to prohlásil ve středu před schůzkou s prezidentem Milošem Zemanem.

Babiš zveřejní jméno exmajitele Čapího hnízda 23. březnaVideo: Novinky

 
Článek

Jméno doposud anonymního vlastníka chce Babiš zveřejnit příští středu na mimořádné schůzi Sněmovny. Zemanovi ho na středeční schůzce neplánuje sdělit. „Všem to řeknu najednou 23. března,“ prohlásil před jednáním s hlavou státu.

Zopakoval, že se jedná o kauzu starou osm let a nemá nic společného s jeho působením v politice. „Není tam nic nestandardního, všechno bylo podle zákonů,“ trvá si na svém ministr.

Opačný názor má opozice. Právě ta mimořádnou schůzi dolní komory iniciovala. Podle předsedy ODS Petra Fialy by měl Babiš vyvodit z kauzy osobní odpovědnost. [celá zpráva]

Zeman prý Čapí a drozdí hnízda nesleduje

Babiše se zastávají členové jeho hnutí, oporu má i na Hradě. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček už dříve uvedl, že prezident se o Čapí hnízdo příliš nezajímá. [celá zpráva]

„Pan prezident kauzu Čapího hnízda, drozdího hnízda, kukaččího hnízda a podobných věcí nesleduje. Pan prezident se zabývá pouze věcmi, které mají hodnotu přesahující miliardy korun,“ sdělil hradní mluvčí.

Kromě této věci budou politici řešit například i migrační krizi, dohodu EU s Tureckem nebo návštěvu čínského prezidenta v ČR.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám