Hlavní obsah

Babiš: O prezidentské kandidatuře budu mít jasno v září

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš tvrdí, že o případné kandidatuře na post prezidenta se rozhodne v září. Záležet podle něj bude na postoji rodiny. Babiš to ve čtvrtek uvedl ve vysílání Rádia Impuls.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš (ANO)

Článek

Babiš své budoucí rozhodnutí zaštiťuje názorem rodiny, která podle něj jeho působením v politice trpí a nikdy mu je neodpustila.

„Taky jsou na mě teď naštvaní kvůli tomu, že jsem s politikou neskončil,” připomněl svůj nesplněný slib. Jak naloží se slibem občanům, že podzimní volby do Sněmovny byly poslední šancí volit Babiše, se teprve ukáže.

Babiš opět slibuje, že zmizí z politiky. Ale až za další čtyři roky

Domácí

„Plno lidí by si přálo, abych kandidoval, ale rozhodující názor pro mě bude názor mé rodiny,” zopakoval v rozhovoru Babiš.

Zeptejte se v září

„Musím to s nimi probrat, protože rodina je nejdůležitější, a jestli to bude, nebo nebude akceptovat, jak to bude, to se dozvíte,“ dodal s tím, že jasno bude po prázdninách.

Jak se volí prezident a co je přímá volba?

Prezidentské volby

„Zeptejte se v září,” odpověděl na přímý dotaz.

Kandidátů, kteří údajně „dělají kampaň a chodí do České televize, bez toho, aby to oznámili”, je podle Babiše celá řada.

Kdo míří do prezidentských voleb? Babiše může ohrozit kandidát SPOLU a PirSTAN

Prezidentské volby

O Babišově kandidatuře se spekuluje dlouhodobě. Podporuje ji mimo jiné nynější prezident Miloš Zeman. Babiš je zatím i hlavním favoritem pro bookmakery sázkových kanceláří.

Jaké volby čekají Českou republiku v roce 2022

Volby

Reklama

Výběr článků

Načítám